PUM-o dogodki

V času projekta smo se vključili v različne družabne, športne aktivnosti, kulturne, socialne in izobraževalne dejavnosti. Do sedaj smo izvedli oziroma še izvajamo več projektov in aktivnosti. Vsebina projektov je odvisna od interesa trenutno nastale skupine in se iz skupine v skupino spreminja.

V februarju smo se poklonili našemu pesniku Prešernu z izdelavo manjše razstave. Marca pa obeležili dva “ženska” praznika z darilci za mame in drage.

V pomladanskem času smo pripravili lončke za sadike in ptičje hišice za naš vrt. Za vsakoletni cvetlični sejem na Titovem trgu smo izdelali vrečke za sadje in zelenjavo, ki smo jih razdelili med ljudi, priključili pa smo se še Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje na njihovih delavnicah kot prostovoljci. V aprilu smo pričeli z urejanjem “svojega vrta” - visokih gredic pri Mladinskem centru, v upravljanje pa so nam predali tudi že zasajene visoke grede pri Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje.
V aprilu so bili tudi velikonočni prazniki, ki smo jim namenili pozornost s peko pletenice, barvanjem pirhov in izdelavo snopov.

Uspešno smo zaključili 30 urni začetni tečaj uporabne Nemščine, tečaj je potekal od 1.7. do 25.9.2018.

Projekt »Od hobija do poklica«,kjer so nam in nam bodo posamezniki iz lokalnega okolja predstavili svoje uspešne zgodbe.

V skupini kar nekaj udeležencev še nima vozniškega izpita in so se podali na to pot, tako, da so eni že opravili CPP in že vozijo, drugi pa jim uspešno sledijo pod budnim očesom avtošole Relax ter Rdečega križa Velenje.

Nekaj udeležencev se je odločilo tudi za nadaljevanje šolanja in že pridno opravljajo manjkajoče izpite.

Ves čas smo športno aktivni na različnih področjih košarka, nogomet, namizni tenis, biljard, pikado, skozi vse poletje je bilo aktualno tudi plavanje na jezeru, supanje, odbojka na mivki, tudi krajši planinski izleti v naravi.

Ogledali smo si in si še bomo znamenitosti in razstave v Velenju, Šaleški grad, Velenjski grad, razstave v Galeriji Velenje, knjižnici Velenje.

Sodelovali smo tudi na dogodkih in usposabljanjih. Na univerzi za III. življenjsko obdobje smo sodelovali pri predstavitvi uporabe defibrilatorja. Sodelovali smo tudi na Indi Campu, ki ga je organiziral MC Velenje, vsak teden se družimo tudi z dnevnim centrom Moj Klub.

Udeležili smo se aktivnostih ob dnevu brez avtomobila v mestu, obiskali hišo brezdomcev ob dnevu duševnih bolezni, obiskali smo karierni sejem. Takšne dejavnosti bomo nadaljevali tudi v prihodnje saj se nam zdi zelo pomembno, da se mladi vključujejo v vsakodnevne dejavnosti v lokalni skupnosti, da poznajo problematiko in ranljive skupine v skupnosti ter načine Najpomembneje pa je povezovanje skupine in posameznikov s pogovori in individualnim usmerjanjem v osebnem življenju in karierni poti. V ta namen imamo tudi razne socialne delavnice in osebne terapevtske pogovore.

Društvo Naprej so.p.

Na Društvu naprej so.p. skozi različne projekte, izobraževanja in svetovanja razvijamo potencial ranljivih ciljnih skupin.
Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje logo
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti logo
Evropska Unija - Evropski socialni sklad logo
Andragoški center Republike Slovenije
Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje logo
Evropska Unija - Evropski socialni sklad logo
phone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram